A kínai befektetők nagylelkű adománya 220 fogyatékkal élőn segít

2015. július 30. 16:47
A kínai befektetők nagylelkű adománya 220 fogyatékkal élőn segít

Egy nagylelkű kezdeményezésnek köszönhetjük, hogy itt vagyunk - mondta Dr. Pitzné Heinczinger Mónika, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének vezetője a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetsége több mint egy millió forint értékű adományának átadásakor, Gödön.

 
 
Interjú Dr. Pitzné Heinczinger Mónikával, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Pest megyei kirendeltségének vezetőjével és KOh Györgyné Enikővel, a TOPhÁZ Speciális Otthon Intézményvezető helyettesével
 
 
 
Interjújában kifejtette: Engem Szabó István megyeelnök keresett meg. Elmondta, hogy kínai befektetők, üzletemberek szeretnének adományozni egy magyar intézménynek, és megkérdezte, melyiknek van szüksége segítségre. A gödi Topház Otthont javasoltuk, hiszen itt fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket gondoznak. Felvettem a kapcsolatot az intézménnyel és kértem, hogy állítsák össze, melyek azok a tárgyi eszközök, amelyekre szükségük van. Ezt a listát továbbítottuk Szabó István elnök úrnak, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetsége pedig beszerezte ezeket a hiányzó tárgyakat.
 
 
 
 
 
A kínai befektetők nagylelkű adománya 220 fogyatékkal élőn segít
 
 
 
A TOPhÁZ Speciális Otthon 1977. november 1-jén kezdte meg működését – mint Egészségügyi Gyermekotthon – Gödön, az egykori Schaffer-kastélyból átalakított épületben. KOh Györgyné Enikő, a TOPhÁZ Speciális Otthon Intézményvezető helyettese elmondta: nagy köszönettel fogadták a segítséget. Az itt lakók egy kis műsorral is kedveskedtek a támogatóknak, amivel szerették volna kifejezni hálájukat. Hozzátette: az intézményben 220 fogyatékos él, így az eszközök hamar fogynak, kopnak. Azt az ígéretet kapták, hogy a jövőben is meg fogják keresni őket azért, hogy mire van szükségük és segítenek nekik beszerezni ezeket az eszközöket. 


MCOnet