A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség megalakulását ünnepelték

2015. február 19. 00:00
A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség megalakulását ünnepelték

A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség (MKBSZ)  megalakulását az Új Bevándorlók Klub Holdújévi ünnepségén ünnepelték meg 2015. február 18-án, Budapesten.

A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség (MKBSZ) célja: A magyar állam keleti nyitás külpolitikai és külgazdasági stratégiájának fontos alappillére a hosszú távú, kiszámítható és előnyöket jelentő kínai-magyar együttműködés. A jelenlegi kínai magyar kétoldalú gazdasági, politikai, kereskedelmi és kulturális kapcsolatok még soha nem voltak ilyen hatékonyak, mint most, ennek egyik kiemelt indikátora a magyar állam által kibocsátott letelepedési államkötvény, amely a kínai befektetők körében különösen népszerűnek minősül. Szövetségünk célja a gyümölcsöző kínai-magyar kapcsolatok széles körű és mindenre kiterjedő elmélyítése. Szövetségünk ezen célkitűzés keretein belül kíván a Magyarországra érkező, letelepedési államkötvényt vásárolt kínai állampolgárok és kínai befektetők számára platformot létrehozni, átfogóan érintve a kultúra, gazdaság és kereskedelem területeit, mintegy hídként szolgálva a két ország között.

Az ünnepség kezdetén a szövetség elnöke, Hu Bifeng köszöntötte a jelenlévőket. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy kínai és magyar részről, valamint céges és kormányati oldalról is képviseltetik magukat azon az ünnepségen, amelyen a Kínai Holdújévet, valamint az MKBSZ megalakulását is ünnepelték.

 

Dr. Pesti Imre képviselő köszöntőjében hangsúlyozta: a magyar/hun-kínai rokonság összeköt bennünket. Felhívta a kínai üzletemberek figyelmét: Magyarország egy olyan európai ország, amely részben szakítva a régi tendenciákkal, néhány év alatt Európa legdinamikusabban fejlődő országává vált.

 

Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befeketetését Erősítő Szövetség (MKBSZ)

A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befeketetését Erősítő Szövetség (MKBSZ)  megalakulását az Új Bevándorlók Klub Holdújévi ünnepségén ünnepelték megSzabó István, Pest Megye Közgyűlésének elnöke is felszólalt. Kifejtette: szeretettel fogadnak mindenkit, aki a magyar közöség tagja kíván lenni. Kitért arra is, hogy a megyei önkormányzat és a CIPA között egyre erősödik a kapcsolat. A bizalom erősítéséről is beszélt, és arra bíztatta továbbra is a kínai vendégeket, hogy forduljanak hozzájuk problémáikkal és megoldást keresnek rá!

Peng Taiping, az új bevándorlók nevében mondott pár szót. Magyarország politikai hozzáállását kimagaslónak és redményesnek értékelte, ugyanis a mi Letelepedési Államkötvény programunk a legjobban kidolgozott. Hozzátette: a most megalakult platform a gazdasági, illetve a kulturális és a kereskedelmi párbeszédet is elősegíti.

 

MCOnet