Az MFB Invest Zrt. és a Chi Fu Investment Group közös tőkealapot hoz létre

2020. június 04. 10:05
Az MFB Invest Zrt. és a Chi Fu Investment Group közös tőkealapot hoz létre
Az MFB Csoport leányvállalata, a tőkebefektetésekkel foglalkozó MFB Invest Zrt. és a Chi Fu Investment Group közös tőkealapot hoz létre.
Tájékoztatásuk szerint a 200 millió euró (mintegy 68 milliárd forint) méretű magántőkealap a hazai érett kis- és közepes vállalkozások további fejlődését, beruházásait, befektetéseit hivatott finanszírozni átlagosan 5-25 millió euró közötti mértékben. A mintegy kétéves előkészítés után Chi Fu Hungarian Economic Opportunity Fund néven létrejött alapba a kínai befektetőkből álló Chi Fu Investment Group és az MFB Invest Zrt. 100-100 millió eurót fektet be. "Az együttműködés eredményeképpen 100 millió euró friss tőke áramlik be a magyar gazdaságba, jelentősen hozzájárulva annak fejlődéséhez" - áll a  közleményben.
 
 
Az MFB Invest Zrt. és a Chi Fu Investment Group közös tőkealapot hoz létre
 
Az alap létrehozása a közlemény szerint egyedülálló a hazai tőkepiacon, hiszen egy erős, ázsiai befektetőkből álló csoport és egy magyar, állami tulajdonú pénzügyi csoport iparági és alapkezelési tapasztalata és tőkeereje találkozásából olyan alap jött létre, amely rugalmasan tud alkalmazkodni és működni a meglévő piaci környezetben. Az alapból történő tőkebefektetésre bármely iparági vállalkozás megfelelő lehet, amennyiben üzleti céljaik között szerepel tőkestruktúrájuk optimalizálása, új technológiák, termékek vagy szolgáltatások bevezetése, a nemzetközi vagy hazai piaci terjeszkedés elindítása vagy bővítése; vagy éppen a vállalkozás tőzsdei bevezetésének előmozdítása. A Chi Fu tőkealapot 7 éves futamidővel tervezték, ebből 4 év a befektetési és 3 év az exit periódus.