Elindult az első konténervonat Kínába

2020. január 07. 10:46
Elindult az első konténervonat Kínába

Elindult az első konténervonat Budapestről Kínába; a METRANS csoport vonata 9500 kilométert tesz meg Budapest és Hsziamen között. Mosóczi László, közlekedéspolitikáért felelős államtitkár kiemelte:  magyar kormány erősíteni kívánja Magyarország tranzitszerepét a Távol-Kelet és Európa közötti forgalomban.

A magyar kormány 2010-ben meghirdetett keleti nyitás politikájának sikerét igazolja a magyar-kínai gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok fejlődése, és az, hogy Kína vonzó befektetési területnek tekinti Magyarországot - mondta, hozzátéve, hogy az országba eddig mintegy 4 milliárd dollár kínai beruházás érkezett, a Kínába irányuló magyar export tavaly meghaladta az 1,9 milliárd eurót. Mosóczi László kiemelte, hogy a magyar kormány erősíteni kívánja Magyarország tranzitszerepét a Távol-Kelet és Európa közötti forgalomban is. Magyarországról 2017-ben és 2018-ban három transzkontinentális konténervonat indult útnak Kínába magyar és más közép-európai gyártók, mezőgazdasági termelők termékeivel - ismertette.
 
Elindult az első konténervonat Kínába
 
 
Kiss Péter, a METRANS csoport elnök-vezérigazgatója az ünnepségen elmondta, hogy a vonat 9500 kilométert tesz meg Budapest és Hsziamen között. A járat jó példája a cégcsoport, a német DBO cég, valamint kínai Beijing Trans Eurasia közötti kiváló együttműködésnek - fogalmazott. Hozzátette: a hetente rendszeresen közlekedő vonat hatékony megoldást kínál nemcsak Magyarország, de a régió, így Ausztria, Csehország és Szlovákia vállalatai számára is az Ázsiába irányuló áruk hatékony szállítására. Cso Ji, a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetségének első titkára az ünnepségen arról beszélt, hogy kedvező infrastrukturális adottságaival Magyarország Kína számára Kelet-Közép-Európa logisztikai és szolgáltatási központja.
 
A METRANS csoport tájékoztatása szerint az útnak indított szerelvényen szállított termékek döntő többsége Magyarországról származik, de Közép-Európa más országaiból is került áru rakományba. A szerelvény Magyarországon, Szlovákián, Ukrajnán, Oroszországon és Kazahsztánon át 15 nap alatt 9500 kilométert tesz meg a kínai Hsziamen városba.