Hu Bifeng: Az első, nagy lépést megtettük

2015. december 02. 15:38
Hu Bifeng: Az első, nagy lépést megtettük
Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének elnöke nagy lépésnek nevezte az I. Magyar-Kínai (ÚJ) Befektetői, Egészségügyi és Életmód Konferenciát, mely olyan folyamatokat indíthat el, ami nagyban segítheti a hazánkba betelepülő kínai vállalkozók beilleszkedését.
Hu Bifeng, a magyar feleséggel és gyermekekkel is büszkélkedő befektető a kínai példát hozva elmondta: az ázsiai országban sokkal jobban odafigyelnek rá, hogy az országukba érkező vállalkozók, befektetők maguk ne kerüljenek szembe az idegeneknek természetszerűleg átláthatatlan bürokráciával, ám ők egy vadidegen országba érkezve kénytelenek ezzel szembesülni. Hu Bifeng az MCOnet-nek adott interjújában három fő problémáját részletezte a kínai befektetők magyarországi beilleszkedésnek: az első a betegbiztosítás, a második a gyermekek iskoláztatása. A kínai gyermekek sokszor magániskolába kényszerülnek, mely jelentős terheket ró az ide érkező családokra.

 
Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének elnöke az MCOnet-nek nyilatkozik 2015. november 30-án

Hu Bifeng harmadik nehézségként a magyarországi gazdasági környezetben való járatlanságot, az üzleti fórumok hiányát panaszolja, ám úgy véli: ezzel a konferenciával - mely előadása szerint összhangban van személyes törekvéseivel -, valami végre elindult, ami dinamizálhatja az együttműködést.

MCOnet