Hu Bifeng: magyar projekteket akarunk összehozni kínai befektetőkkel

2016. december 22. 11:20
Hu Bifeng: magyar projekteket akarunk összehozni kínai befektetőkkel
A Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének közreműködésével jöhetett létre stratégiai együttműködési megállapodás a Kínai Gazdasági Minisztérium Kínai Nemzetközi Befektetésösztönző Központja (CIPA) és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) között. Az ünnepélyes aláíráson részt vett Hu Bifeng, az MKBSZ elnöke és Kassai Róbert miniszterelnöki megbízott is.
Hu Bifeng, a Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének elnöke elmondta, hogy a Magyar Innovációs Szövetség projektjei kiemelkedőek, ezért is fontos az együttműködési megállapodás. Főként innovációt elősegítő projektekhez keresnek kínai befektetőket, a szövetség célja, hogy minél több hasonló együttműködés megvalósulhasson.
 
 
Az MKBSZ célja, hogy minél több magyarországi projektet hozzanak össze kínai befektetővel
 
 
Hozzátette, hogy a CIPA feladata is az, hogy ilyen projekteket hozzon létre, így számukra is fontos az együttműködési megállapodás aláírása.
Kassai Róbert miniszterelnöki megbízott szerint, a megállapodással kiszélesedett és kétirányúvá vált az a selyemút, amely évekkel ezelőtt Kínából hozta az árut Európába. Kiemelte, hogy a megállapodásnak köszönhetően egy biztos piac nyílik Kínában, hiszen "már a kínai igény is megjelenik a kutatásokban".
 
 
"A magyar fejlesztések, a kutatások, a találmányok Európa szerte ismertek"
 
 
"A mai aláírás lényege, hogy az Innovációs Szövetség, illetve az abban résztvevő egyetemek, kutatóintézetek megismertessék a találmányaikat, kutatásaikat a kínai gazdasággal, a kínai partnerekkel, így ennek eredményeképpen a magyar kutatások felgyorsulhatnak" - fejtette ki.
 
/T.D.