Megkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése

2020. július 29. 08:22
Megkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szernt elkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal magyarországi szakaszának fejlesztése.
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a projekt megvalósítását irányító vállalatokkal tartott hétfői ülésen a tárca közlése szerint elmondta: az előkészületek ütemterv szerint haladnak, és a beruházás várhatóan 2025-re elkészülhet. A miniszter beszédében emlékeztetett: a 2021-2027-es uniós fejlesztések középpontjában a vasúti projektek állnak, a tervezők, a kutatóintézetek, a mérnöki cégek számára is megnyugtató, hogy komoly lehetőségek várnak Magyarországra. 
 
Megkezdődött a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztése
 
Az ITM kiemelte: a vasútvonal felújításával Magyarország kínálja majd az áruk leggyorsabb szállítási útvonalát a görögországi kikötők és Nyugat-Európa között. Az Ázsiából Európába tartó teherforgalomból tranzitországként Magyarország is profitál, így kedvező adottságaival élve a régió logisztikai központjává válhat. Emellett a két főváros közötti személyforgalomban a menetidő a jelenlegi 8 óráról kevesebb mint a felére csökken - írták.
 
MTI/T.D.