MISZ-CIPA együttműködési megállapodás az innovációs projektek előmozdításáért

2016. december 21. 10:02
MISZ-CIPA együttműködési megállapodás az innovációs projektek előmozdításáért
A Magyar-Kínai Új Befektetők Szövetségének közreműködésével jöhetett létre azaz együttműködési megállapodás, amely a Kínai Gazdasági Minisztérium Kínai Nemzetközi Befektetésösztönző Központja (CIPA) és a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) között alakult. A dokumentumot  Xu Yaojun, a CIPA Európa igazgatója, Dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke és dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke írta alá.
A stratégia együttműködési megállapodás célja, hogy erősítsék a kínai-magyar befektetéseket előremozdító információ cserét és a projekt alapú együttműködéseket. Az ünnepélyes aláíráson reményüket fejezték ki a felek, hogy a jövőre megrendezésre kerülő VI. 16+1 Kína-KKE csúcstalálkozó idejére már láthatóvá válhatnak az együttműködés eredményei. Dr. Szabó Gábor, a MISZ elnöke elmondta, hogy a szövetség elsősorban egy munkáltatói szervezet, elsődleges céljuk, hogy információt adjanak át a vállalatoknak. 
 
 
 "Nagyon fontos a szövetség számár, hogy tudjunk valami olyasmit ajánlani a tagjainknak, ami valamiféle plusz"
 
 
"Célunk az, hogy egyrészt a magyar döntéshozókkal konzultálunk, azokban a döntésekben, amelyek az innováció magyarországi kultúrájának terjesztését szolgálják, vagy támogatják, illetve a tagszervezeteinken keresztül - körülbelül 500 tagszervezetünk van - az innovációval intenzívebben foglalkozó vállalkozásoknak információt adjunk át." Hozzátette, hogy az együttműködéssel egy pluszt tudnak adni, általa egy közvetlenebb információ forrást biztosíthatnak, illetve partner keresésben direkt segítséget.
Dr. Pakucs János, a MISZ tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy a Magyar Innovációs Szövetség képviseli Magyarországon a technológiát, az innovációt, a kutatás-fejlesztést, ezért örömmel fogadták a CIPA megkeresését. 
 
 
"Örömmel fogadtuk a CIPA megkeresését"
 
 
"Kína egy hatalmas ország, úgy gondoljuk, hogy az a szellemi tőke, amely Magyarországon koncentrálódik az Innovációs Szövetségen keresztül, az rendelkezésre fog állni, és együttműködési lehetőségek lesznek konkrét projektek kapcsán." Hozzátette, hogy a tagságukban szereplő vállalatokat fogják megkeresni, és begyűjteni azokat a projekteket, amiket Kínában lehetne tovább fejleszteni.

 

/T.D.